grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike sprejel bosanskega ministra za človekove pravice in begunce

Ljubljana, 05/15/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel bosanskega ministra za človekove pravice in begunce Mirsada Keba. Slednji je predsedniku republike predstavil aktualno politično in gospodarsko dogajanje v Bosni in Hercegovini, ki postaja vse bolj stabilna država z različnimi skupinami. Kljub temu, da niso bile sprejete ustavne spremembe, se uveljavljajo številne novosti, ki krepijo tako državo kot tudi njene skupne institucije.

Mersad Kebo je v pogovoru z dr. Drnovškom izpostavil, da je Slovenija prvi največji investitor v Bosni in Hercegovini in da si želijo sodelovanje na področju gospodarstva, predvsem energetike in turizmu, še okrepiti.

Klikni za povečavoMinister Kebo je predsednika republike dr. Drnovška danes prosil za podporo pri vključevanju Bosne in Hercegovine v EU. Predsednik republike dr. Drnovšek je zagotovil, da jim bo nudil podporo; tako v bilateralnih odnosih kot tudi v EU.

V imenu bosanskega predsednika Sulejmana Tihića je minister Kebo predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku izrazil priznanje za njegove mirovne pobude v mednarodnem okolju, predvsem v Darfurju.