grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike sprejel direktorja Federalne agencije za kulturo in kinematografijo Ruske federacije

Ljubljana, 02/27/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel direktorja Federalne agencije za kulturo in kinematografijo Ruske federacije Mihaila Švidkoja in delegacijo, s katero je obiskal Slovenijo, spremljal pa jo je veleposlanik Ruske federacije Mikhail Vanin.

Švidkoj je predsednika republike dr. Drnovška obvestil o dejavnostih in načrtih za delo Foruma slovanskih kultur in pri tem poudaril, da ima Ruska federacija velik interes, da ta pomembna kulturna ustanova, ki ima sedež v Sloveniji, zaživi na način, kot je bila zasnovana. Poudaril je, da v Rusiji zaupajo v sposobnosti Slovenije, da poveže umetniške ustvarjalce iz različnih slovanskih držav, vzpodbudi "notranje tržišče" kulture in umetnosti in omogoči aktivno predstavitev umetniških dosežkov slovanskih narodov in držav širšemu mednarodnemu avditoriju.

Predsednik republike dr. Drnovšek je zagotovil, da tako kot ruski predsednik Putin podpira zamisel in delo Foruma slovanskih kultur, pri čemer je poudaril, da mora ustanova rasti in se razvijati v skladu z interesom njenih članov in podpornikov.