grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek na 300-letnico Sankt Peterburga

Ljubljana, 05/28/2003  |  sporočilo za javnost

Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek se bo na pisno povabilo predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina z dne 7. maja udeležil slovesnosti ob 300. letnici St. Peterburga, ki bodo potekale 30. in 31. maja 2003.

Skupaj z delegacijo se bo predsednik dr. Drnovšek udeležil svečane večerje, ki jo prireja ruski predsednik Putin, ter ostalih uradnih dogodkov v počastitev tega pomembnega jubileja. Med te spadajo gala prireditev v Mariinskem gledališču, slavnostna otvoritev Kongresnega dvorca, obisk Katarininega dvorca, uradno kosilo v Katarininem dvorcu, obisk muzeja Ermitaž, otvoritev praznovanj na reki Nevi, ter svečana večerja v Petrovem dvorcu.

Povabilo ruskega predsednika Putina predsedniku dr. Drnovšku na praznovanje 300. letnice mesta St. Peterburg odraža odlične odnose med državama, ki so se v zadnjih dveh letih utrdili tudi na osnovi rednih državniških stikov. Udeležba na slavnostih zato predstavlja nadaljevanje dialoga na najvišji ravni in priložnost za izmenjavo stališč o najpomembnejših temah medsebojnega sodelovanja.