grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predaja poverilnega pisma francoske veleposlanice

Ljubljana, 11/22/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo francoske veleposlanice Chantal de Ghaisne de Bourmont.

Sogovornika sta se v uvodnem pogovoru strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in izrazila prepričanje, da bosta državi sodelovanje še okrepili predvsem zato, ker si bosta delili predsedovanje EU v letu 2008. Francija bo namreč predsedovanje prevzela od Slovenije.

V nadaljevanju pogovora sta se slovenski predsednik dr. Janez Drnovšek in francoska veleposlanica Chantal de Ghaisne de Bourmont pogovarjala tudi o prihodnosti EU. Predsednik republike dr. Drnovšek je omenil, da se je proces ratifikacije ustavne pogodbe EU ustavil v Franciji, in da zato meni, da bo Francija predlagala nove ideje za bodoče učinkovito delovanje EU, ravno tako pa je opozoril tudi na pomembnost čimprejšnjega dogovora med članicami EU o prihodnjem razvoju te unije.

Sogovornika sta se dotaknila tudi bližnjih predsedniških in parlamentarnih volitev, ki bodo v Franciji potekala spomladi prihodnje leto.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je francoski veleposlanici Chantal de Ghaisne de Bourmont zaželel prijetno bivanje v Sloveniji in veliko uspeha pri opravljanju njene misije v pomembnem obdobju, ki je pred obema državama.