grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Veleposlanik Republike Čile predal poverilno pismo

Ljubljana, 07/24/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo veleposlanika Republike Čile Milenka E. Skoknica.

Veleposlanik Milenko E. Skokic je predsedniku dr. Janezu Drnovšku predstavil notranji gospodarski in politični položaj ter ob tem poudaril, da vidi svojo vlogo v nadaljnjem delu, ki bo ustvarilo višji nivo bilateralnega sodelovanja med državama. Dodal je, da je Slovenija vzor države, ki ji je uspelo v tako kratkem časovnem obdobju vstopiti v EU, NATO, kmalu bo tudi prevzela Evro in bila polnopravno operativna v sistemu Schengenu.

Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da je Slovenija uspešna država, ki je vstop v EU in Nato dosegla brez velikih socialnih pretresljajev ob hkratni visoki letni rasti bruto družbenega proizvoda. Sogovornika sta se strinjala, da je za hiter razvoj na gospodarskem, političnem in socialnem področju potrebno ustvariti ravnovesja. Pri tem sta izpostavila področja socialne vključenosti in zmanjšanja revščine. Dotaknila sta se tudi mednarodnih vprašanj in problematike počasnega mednarodnega reševanja kriznih žarišč. Predsednik dr. Drnovšek je pri tem poudaril potrebo po učinkovitosti in delovanju v dobrobit človeštva.