grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Nemška veleposlanica Heike Zenker na poslovilnem obisku pri predsedniku dr. Drnovšku

Ljubljana, 06/11/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Na poslovilni obisk k predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku je danes prišla veleposlanica Zvezne republike Nemčije, gospa Heike Zenker, ki po šestih letih zaključuje svoje službovanje v Sloveniji. Gospa Zenkerjeva je uvodoma dejala, da se je v Sloveniji v tem času izjemno veliko dogajalo in da je bilo to izjemno zanimivo obdobje, ki se je uspešno zaključilo s podpisom pristopne pogodbe k Evropski uniji ter povabilom v Nato.

Klikni za povečavo Predsedniku je izrazila spoštovanje nad potrpežljivostjo in zmernostjo, s katero je v vsem tem času vodil slovensko vlado, ki je svojevrstno priznanje javnosti o pravilnosti svojih politik dobila prav na marčevskem referendumu. Prepoznavnost Slovenije kot uspešne države, ki aktivno igra vlogo za stabilizacijo razmer na področju JV Evrope, je v Nemčiji vse boljša, je še dejala nemška veleposlanica. S predsednikom sta izmenjala mnenja o prihodnji ureditvi Evropske unije oziroma o predlogih, ki nastajajo v okviru Konvencije.

Gospa Zenkerjeva se je predsedniku dr. Drnovšku ob koncu zahvalila za njegovo odprtost ter dobro sodelovanje ter z nekaj besedami predstavila svojega naslednika. Predsednik pa se je veleposlanici Zenkerjevi zahvalil za njen prispevek za vzpostavljanje še boljšega sodelovanja med državama tako na gospodarskem kot na številnih drugih področjih.