grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel štajersko deželno glavarko

Ljubljana, 10/22/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel avstrijsko deželno glavarko Štajerske Waltraud Klasnic, ki se mudi na obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek in deželna glavarka sta se zadnjič srečala meseca maja, ob robu slovesnosti v počastitev 300-letnice St. Peterburga. Tudi tokrat sta sodelovanje med Slovenijo in zvezno deželo Štajersko ocenila za odlično in poudarila pričakovanje, da se bodo medsebojni stiki še dodatno poglobili naslednje leto, z vstopom Slovenije v EU. Ob tem je deželna glavarka Klasniceva posebej izpostavila gospodarsko sodelovanje in pomen, ki ga s tem v zvezi pripisuje realizaciji pobude "EU-regija prihodnosti".

Klikni za povečavo Med srečanjem je deželna glavarka predsednika dr. Drnovška tudi seznanila z namero avstrijskega zveznega kanclerja Schüssla, da spremeni dosedanjo prakso pri imenovanju Narodnostnega sosveta za Slovence, ki deluje pri njegovem uradu in vanj vključi tudi predstavnika štajerskih Slovencev. Predsednik dr. Drnovšek je pozdravil potezo, ki dokazuje, da se da z dobro voljo reševati vsa vprašanja v slovensko-avstrijskih odnosih.