grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Uradni obisk predsednika Islandije v Sloveniji

Ljubljana, 03/18/2003  |  izjava

V dneh od 18. do 21. marca 2003 bo na povabilo predsednika republike dr. Janeza Drnovška na obisku v Sloveniji islandski predsednik Olafur Ragnar Grimsson s soprogo. Predsednik Grimsson se bo srečal z gostiteljem dr. Drnovškom, imel pa bo tudi pogovore s predsednikom Vlade RS mag. Antonom Ropom, predsednikom Državnega zbora RS Borutom Pahorjem, srečal se bo z ljubljanskim nadškofom in metropolitom dr. France Rodetom, ljubljansko županjo Danico Simšič. Predsednik Islandije bo imel v času obiska v Sloveniji tudi dve predavanji in sicer slovenskim poslovnežem bo predaval na Gospodarski zbornici Slovenije, predaval pa bo tudi na Fakulteti za družbene vede na temo "Male države v mednarodni skupnosti - primer Islandije".

V ospredju pogovorov med predsednikoma bodo poleg bilateralnih odnosov tudi aktualna vprašanja v mednarodni politiki, vprašanja širitve EU in Nata ter prihodnje podobe EU.

Prvi uradni obisk predsednika Islandije Olafurja Ragnarja Grimssona v Sloveniji predstavlja potrditev dobrih odnosov med državama ter spodbudo k njihovi poglobitvi in okrepitvi.

Informacija islandija.pdf