grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Pogovor za Info TV

Ljubljana, 03/17/2007  |  intervju

S predsednikom republike dr. Janezom Drnovškom se je o knjigi Neprijetna resnica, avtorja Ala Gora, za Info TV pogovarjala Irena Rolih.

Objavljeno: 16. marec 2007, 17.00
ikona avdioPosnetek pogovora s predsednikom dr. Janezom Drnovškom za Info TV (0,8 MB, 1 min.)novinarka: Ta teden je pri Mladinski knjigi izšla knjiga z naslovom Neprijetna resnica, ki jo je napisal nekdanji ameriški podpredsednik Al Gore. Več Irena Rolih.

Irena Rolih: K omenjenemu delu je misel zapisal tudi slovenski predsednik Janez Drnovšek. Poudaril je, da gre za zelo pomembno knjigo.

dr. Janez Drnovšek: V njej je veliko res prepričljivih podatkov, ponazoritev, tako da lahko vidimo, da res prihaja do segrevanja ozračja, do spremembe klime, da se to kaže v različnih pojavih, različnih delih sveta, na različne načine in da se počasi ruši naravno ravnotežje, pričenjajo izginjati nekatere rastlinske vrste, živalske vrste, grozi, da bodo izginili nekateri otoki, ledeniki se topijo, morski tokovi se začenjajo spreminjati. Skratka, ruši se neko naravno ravnotežje in to bo vedno bolj vplivalo na klimo, na našo klimo, na tisto, v kateri živimo.

Rolih: Kot je še poudaril predsednik Drnovšek, je to resno opozorilo vsem nam.