grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Uradni obisk predsednika Madžarske dr. Ferenca Mádla v Sloveniji, 18. - 20. april 2005

Ljubljana, 04/18/2005  |  sporočilo za javnost

Na povabilo predsednika republike dr. Janeza Drnovška bo med 18. in 20. aprilom na uradnem obisku v Sloveniji madžarski predsednik dr. Ferenc Mádl. Namen obiska je nadaljnja krepitev dialoga med državama in poglobitev dvostranskega sodelovanja na političnem, gospodarskem in ostalih področjih, na katerih imata državi skupen interes.

Predsednika Mádla bo najprej sprejel predsednik dr. Drnovšek. Ob tej priložnosti si bosta predsednika izmenjala najvišji državni odlikovanji. Madžarski predsednik se bo v okviru obiska srečal tudi s predsednikom državnega zbora Francetom Cukjatijem, predsednikom vlade Janezom Janšo, bivšim predsednikom republike Milanom Kučanom, predsednikom stranke Liberalne demokracije Slovenije mag. Antonom Ropom in županjo Mestne občine Ljubljana Danico Simšič.

Med obiskom bo imel predsednik Mádl predavanje na Pravni fakulteti na temo "Temeljne vrednote in prihodnost Evropske unije". Obiskal pa bo tudi Lendavo, kjer se bo srečal s tamkajšnjimi gospodarstveniki in predstavniki madžarske narodne skupnosti.