grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel luksemburško ministrico za zunanje zadeve

Ljubljana, 03/13/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel podpredsednico vlade in ministrico za zunanje zadeve Velikega vojvodstva Luksemburga gospo Lydio Polfer, ki se na povabilo ministra za zunanje zadeve RS dr. Dimitrija Rupla mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek in ministrica Polferjeva sta se strinjala, da bo vključitev Slovenije v EU in zvezo NATO še poglobila že tako dobre odnose med državama. Visoka gostja je ob tem izrazila vso podporo Luksemburga pri vključevanju naše države v omenjeni integraciji. "Veseli bomo, če bodo prijateljske države kot je Slovenija, skupaj z nami v Evropski uniji in Natu, " je dejala ministrica Polferjeva.

Sogovornika sta tudi obsodila umor srbskega premiera Zorana Đinđića in izrazila upanje, da se bodo dekmokratične reforme v Srbiji nadaljevale v smeri, ki jo je nastavil pokojni premier.

Predsednik dr. Drnovšek in ministrica Polferjeva sta izmenjala poglede na aktualno mednarodno situacijo, ki je nastala ob reševanju iraške krize in poudarila nujnost razorožitve Iraka ter izrazila prepričanje, da je VS OZN najustreznejši forum za reševanje tega problema. Ob tem je predsednik republike poudaril, da je vzpostavljanje poenotenih stališč med najpomembnejšimi akterji v interesu cele mednarodne skupnosti.