grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel češkega veleposlanika

Ljubljana, 03/27/2003  |  sporočilo za javnost

Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na pogovor veleposlanika Češke republike g. Tomáša Szunyoga. Med srečanjem je veleposlanik Szunyog predsedniku dr. Drnovšku predal poslovilno pismo bivšega češkega predsednika, v katerem se je Václav Havel zahvalil za njuno medsebojno sodelovanje v preteklih letih, predvsem v prizadevanjih za vključitev obeh držav v evroatlantske integracije. Veleposlanik Szunyog je predsedniku dr. Drnovšku tudi posredoval čestitke novega češkega predsednika Václava Klausa ob prepričljivem izidu slovenskih referendumov za vstop v Evropsko unijo in NATO.

Predsednik dr. Drnovšek se je sogovorniku zahvalil za posredovano pismo in poudaril, da ga z nekdanjim predsednikom Havlom veže večletno prijateljstvo. Zato računa, da bosta tudi v prihodnje ohranila medsebojne stike. Prav tako že zelo dolgo pozna novega predsednika Klausa, s katerim sta bila več let predsednika vlad, je še dodal predsednik z upanjem, da se bosta ponovno čimprej srečala.

V pogovoru sta se sogovornika tudi dotaknila prihajajočega referenduma o vstopu v EU na Češkem, kot tudi nekaterih aktualnih mednarodnih vprašanj, vključno z vojno v Iraku.