grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Minister za zunanje zadeve BiH pri predsedniku republike

Ljubljana, 04/07/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Bosne in Hercegovine, dr. Mladena Ivanića.

Slovenski predsednik dr. Drnovšek je odnose med državama ocenil kot tradicionalno dobre in se zavzel za nadaljnjo krepitev sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju. Izrazil je željo po nadaljnji utrditvi položaja in pospešitvi gospodarskega razvoja Bosne in Hercegovine. Pri tem je poudaril pripravljenost Slovenije, da Bosni in Hercegovini po svojih močeh pomaga v njenih prizadevanjih za približevanje evroatlantskim strukturam.

Minister dr. Ivanić je izpostavil pomen sodelovanja s Slovenijo tako na političnem kot gospodarskem področju. Dejal je, da v Bosni in Hercegovini cenijo podporo Slovenije pri nudenju strokovne in tehnične pomoči in pri tem še posebej izpostavil delo na področju razminiranja. Predstavil je tudi sodelovanje vseh treh strani v političnih institucijah BiH in ga ocenil kot najboljšega doslej. Minister Ivanić je izrazil željo, da bi Slovenija postala neke vrste zagovornica v inštitucijah EU in v zvezi NATO ter poudaril, da je zaradi skupne preteklosti slovenska podpora BiH še toliko pomembnejša.