grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek na 25-letnici fundacije Art of Living

Bangalore, Indija, 02/17/2006  |  sporočilo za javnost, izjava

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes v indijskem mestu Bangalore udeležil svečanosti ob 25-letnici delovanja mednarodne nevladne organizacije - fundacije Art of Living, ki jo je ustanovil Sri Sri Ravi Shankar.

Slovenski predsednik, ki je kot prvi častni gost nagovoril prisotne, je uvodoma dejal, da smo vsi ljudje med seboj povezani in si moramo skupaj prizadevati za boljši svet.

"V svetu je še vedno preveč nasilja in revščine. Mir je treba zagotoviti povsod in v Indiji imate v tem veliko tradicijo. Mahatma Gandhi je rekel, da se lahko stvari spremenijo po mirni poti. Če je to uspelo njemu, lahko danes svet na miren način in brez nasilja spremenimo tudi mi. To pa lahko dosežemo skupaj, vsi, ki enako mislimo in čutimo, s pozitivno energijo.

Klikni za povečavoVsi vemo, da sreče ne prinašata bogastvo in denar, ampak to, da pomagamo drugim, saj s tem pomagamo tudi sebi. Tako bi vsi ljudje živeli v miru sami s sabo in z drugimi."

Slovenski predsednik je članom fundacije Art of Living in ustanovitelju Sri Sri Ravi Shankarju čestital za vse storjeno v 25 letih. "Veliko ste naredili. Upam, da boste nadaljevali - pa ne sami. Skupaj to zmoremo." je zaključil predsednik dr. Drnovšek.

Klikni za povečavoSlovesnosti, ki je potekala na tamkajšnjem letališču Jakkur, je prisostvovalo več kot dva milijona ljudi iz več kot 145 držav, v neposrednem prenosu pa jo je lahko spremljalo okoli štirideset milijonov gospodinjstev. Spremljati jo je bilo moč tudi po svetovnem spletu.