grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik Svetovne zveze Lions Kluba pri predsedniku republike

Ljubljana, 06/20/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je sprejel na pogovor predsednika Svetovne zveze Lions Kluba Kaya K Fukushimo.V pogovoru je predsednik dr. Janez Drnovšek poudaril pomembnost organizacije s plemenitimi, humanitarnimi cilji, pomembnimi za vso družbo. Predsednik dr. Drnovšek se je predsedniku Fukushimi zahvalil za prizadevanja predstavnikov Lions za izboljšanje zdravja otrok, njihove blaginje, opozarjanja na pomen čistosti okolja in poudaril, da takšna združevanja ljudi kažejo tudi na veliko solidarnost, ki je prisotna tudi med Slovenci

Klikni za povečavo Predsednik Svetovne zveze Lions Kluba Kaya K Fukushima je dejal, da je zveza Lions Klub Slovenija tudi po zaslugi predsednika Janeza Bohoriča postavila trdne temelje za delovanje in širjenje vrednot lionizma v Sloveniji in izven nje. Opozoril je tudi na pomen širjenja vrednot lionizma v vsakdanjem življenju, kot so sočutje, veličina, skrb za drugega in solidarnost.

Klikni za povečavo Ob koncu pogovorov je predsednik Fukushima podaril predsedniku dr. Drnovšku odlikovanje Svetovne zveze Lions Kluba, ki ga vročajo samo predsednikom držav.