grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem poverilnega pisma moldavskega veleposlanika

Ljubljana, 01/19/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo moldavskega veleposlanika dr.Valeriua Bubutca, ki bo Slovenijo pokrival iz Budimpešte.

Veleposlanik je poudaril, da so odnosi med Sloveniji in Moldavijo tradicionalno dobri, kot svojo posebno nalogo pa vidi spodbujanje gospodarskega sodelovanja, ki je med državama relativno skromno, čeprav za povečanje gospodarskih stikov obstaja zanimanje na obeh straneh. Moldavija ima že nekaj let visoko gospodarsko rast, računajo pa tudi, da bodo kmalu rešili politične probleme v zvezi s Pridnjesterjem, kjer ima Rusija vojaško bazo. Moldavija namerava v prihodnjih letih modernizirati infrastrukturo, izgraditi prve avtoceste in elektrificirati železniško mrežo. Pri teh projektih obstajajo velike možnosti za sodelovanje s slovenskim gospodarstvom.

Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da smo v Sloveniji zelo zainteresirani za razvoj dvostranskih odnosov, kakor tudi za sodelovanje na mednarodni ravni, kjer državi pogosto nastopata z enakimi izhodišči. Veleposlanik je predsedniku republike prenesel pozdrave predsednika Moldavije Vladimira Voronina in ga povabil na obisk.