grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem za predsednike vlad pogodbenic CEFTA

Brdo pri Kranju, 11/07/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel mag. Antona Ropa, predsednika vlade Republike Slovenije, Simeona Saxe-Coburg-Gotha, predsednika vlade Republike Bolgarije, Ljubota Jurčića, ministra za gospodarstvo Republike Hrvaške, Petra Mareša, podpredsednika vlade Češke republike, dr. Endreja Juhásza, ministra za evropske zadeve Republike Madžarske, Mareka Pola, podpredsednika Vlade Republike Poljske, Eugena Dijmarescusa, pooblaščenega ministra za trgovino Romunije in Mikuláša Dzurindo, predsednika vlade Slovaške republike, ki se udeležujejo srečanja predsednikov vlad pogodbenic CEFTA.

Klikni za povečavo Na sprejemu je predsednik dr. Drnovšek poudaril, da je bila CEFTA uspešna in koristna organizacija. Izrazil je prepričanje, da bo Bolgarija, kot prihodnja predsedujoča, uspešno predsedovala CEFTI z željo, da bosta tako Bolgarija kot Romunija kmalu postali polnopravni članici EU.

Predsednik dr. Drnovšek je kasneje ločeno sprejel predsednika bolgarske vlade Simeona Saxe-Coburg-Gotha in slovaškega premiera Mikuláša Dzurindo.