grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Uradni obisk predsednika Uzbekistana Islama Karimova v Sloveniji, 15. - 17. marec 2005

Ljubljana, 03/15/2005  |  sporočilo za javnost

Na povabilo predsednika republike dr. Janeza Drnovška bo med 15. in 17. marcem na uradnem obisku v Sloveniji predsednik Uzbekistana Islam Karimov. Gre za prvi obisk predsednika Uzbekistana v Sloveniji. Namen obiska je predvsem okrepiti sodelovanje med državama na vseh področjih in izmenjati mnenja o specifičnih vprašanjih, ki zadevajo varnost in krepitev demokratičnih procesov na celotnem področju OVSE.

Predsednika Karimova bo najprej sprejel predsednik dr. Drnovšek, srečal pa se bo tudi s predsednikom državnega zbora Francetom Cukjatijem in vodji poslanskih skupin, predsednikom vlade Janezom Janšo, predsednikom državnega sveta Janezom Sušnikom, ministrom za zunanje zadeve dr. Dimitrijem Ruplom in županjo Mestne občine Ljubljana Danico Simšič.

Ob obisku bodo podpisani tudi trije sporazumi: sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Uzbekistan o mednarodnem cestnem prometu potnikov in blaga, sporazum o sodelovanju med Gospodarsko zbornico Slovenije in Gospodarsko zbornico Uzbekistana in memorandum o sodelovanju med Novo Ljubljansko banko in Narodno banko za tuje gospodarske dejavnosti Republike Uzbekistan.