grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem poverilnega pisma belgijskega veleposlanika

Ljubljana, 10/10/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel novo imenovanega veleposlanika Kraljevine Belgije Louisa Mourauxa, ki mu je predal poverilno pismo.

Predsednik Drnovšek je poudaril, da so odnosi med Belgijo in Slovenijo tradicionalno dobri vse od osamosvojitve naše države. Obe državi sta "proevropski" in zainteresirani za krepitev EU in našega skupnega življenjskega prostora. Že kot predsednik slovenske vlade je imel stalne intenzivne kontakte z belgijskim premierom in tega se rad spominja.

Klikni za povečavoNovi belgijski veleposlanik je dejal, da je večino svoje dosedanje diplomatske kariere preživel kot diplomat - specialist za multilateralna in še posebej evropska vprašanja. Zato ga posebej zanima predsedovanje Slovenije EU in upa, da bo lahko pri tem tudi koristen sogovornik.

Predsednik in novi veleposlanik sta spregovorila tudi o urejanju kosovskega problema, pri čemer je predsednik poudaril, da zaenkrat ni videti alternative za Ahtisaarijev načrt. Veleposlaniku Louisu Mourauxu je zaželel uspešno delo in prijetno bivanje v Sloveniji.