grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik makedonskega parlamenta pri predsedniku republike

Ljubljana, 03/18/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Parlamenta Republike Makedonije Nikolo Popovskega, ki se z drugimi predstavniki parlamenta mudi na dvodnevnem obisku v Sloveniji.

Sogovornika sta poudarila pomen dobrega sodelovanja med državama, ki je v luči zapletenega mednarodnega dogajanja še kako pomembno. Vključevanje Slovenije v Evropsko unijo in Nato je v zaključni fazi za Slovenijo in v začetni fazi za Makedonijo, zato nam je podpora Slovenije v našem približevanju v obe mednarodni integraciji zelo dragocena, je dejal predsednik makedonskega parlamenta. Predsednik dr. Drnovšek je izpostavil pomen vzpostavitve notranje stabilnosti v Makedoniji, ki je predpogoj za članstvo v obeh omenjenih organizacijah. Slovenski predsednik je makedonski strani zaželel veliko uspeha pri izvajanju gospodarskih reform in zagotovil podporo Slovenije pri vključevanju v Evropsko unijo in Nato.

Predsednik dr. Drnovšek je tudi dejal, da se bo kvaliteten dialog z makedonskimi predstavniki nadaljeval v Skopju, kamor se v začetku aprila odpravlja na uradni obisk.