grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik Republike je danes obiskal Železnike

Ljubljana, 09/21/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes obiskal Železnike. Člani kriznega štaba za sanacijo torkove naravne katastrofe Bojan Žmavc, direktor Uprave za zaščito in reševanje, Miran Bogataj, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije in Mihael Prevc, župan Občine Železniki, so ga seznanili s trenutnim stanjem in s programom dela v prihodnjih dneh na tem kriznem območju.

Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je izrazil vso podporo prizadetim občanom ter izrazil zadovoljstvo nad aktivnostmi civilne zaščite, gasilcev, Slovenske vojske, slovenske policije, drugih sodelujočih organizacij ter prostovoljcev, ki si z najboljšimi močmi prizadevajo pomagati ljudem, ki jih je prizadela naravna katastrofa. Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek si je ogledal prizadeta področja občine in ugotovil, da kljub zares težkim razmeram ljudje vlagajo veliko pozitivne energije in volje, da bi se življenje prizadetega prebivalstva ponovno čimprej normaliziralo.

Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije pa je za odpravo posledic neurja Vladi Republike Slovenije že odstopil 25.000 EUR iz proračunskih sredstev, za kolikor bo Urad predsednika Republike Slovenije zmanjšal predvideno porabo.