grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek na poslovilnem obisku sprejel luksemburškega veleposlanika

Ljubljana, 07/19/2005  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel luksemburškega veleposlanika Paula Faberja, ki je k predsedniku prišel na poslovilni obisk.

Sogovornika sta v pogovoru poudarila, da so odnosi med Slovenijo in Luksemburgom odlični in da državi nimata odprtih vprašanj. Predsednik dr. Drnovšek je izrazil zadovoljstvo, da je bil referendum o evropski ustavni pogodbi v Luksemburgu uspešen. S tem je zaustavljen negativen trend, vendar bo pot do tega dokumenta še naprej težavna. Predsednik je tudi izrazil priznanje ob zaključenem predsedovanju Luksemburga Evropski uniji v težavnem obdobju, ko se je EU soočala s številnimi izzivi, in pri tem tudi poudaril vlogo luksemburškega premiera Jean-Clauda Junckerja. Poudaril je še, da je luksemburško predsedovanje EU pomembna izkušnja tudi za Slovenijo.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek se je ob koncu pogovora veleposlaniku Faberju zahvalil za prispevek pri poglabljanju odnosov med državama in mu zaželel veliko uspeha tudi v prihodnje.