grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Čestitki ameriškemu predsedniku Georgu W. Bushu

Ljubljana, 07/03/2003  |  sporočilo za javnost

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je ob ameriškem državne prazniku - Dnevu neodvisnosti, poslal čestitko predsedniku Georgu W. Bushu.

=========================

"Spoštovani gospod predsednik,

v posebno čast mi je, da Vam ob dnevu ameriške neodvisnosti v imenu slovenskega naroda in v svojem osebnem imenu izrazim iskrene čestitke in najboljše želje za vsestranski napredek in blaginjo ameriškega naroda.

Odkar smo se državljani Republike Slovenije podali na pot samostojne države, so odnosi z Združenimi državami Amerike prerasli v iskreno prijateljstvo in tesno zavezništvo. Prepričan sem, da se bodo odnosi med državama in njunimi narodi po vstopu Slovenije v NATO in Evropsko unijo še poglobili v obojestransko korist in tako prispevali h krepitvi mednarodnega miru in sodelovanja", je v čestitki predsedniku Bushu ob ameriškem državnem prazniku zapisal predsednik dr. Drnovšek.

Predsednik dr. Drnovšek je predsedniku Bushu poslal tudi čestitko ob rojstnem dnevu, 6. julija 2003, v kateri mu je zaželel veliko uspehov pri opravljanju odgovornih dolžnosti predsednika Združenih držav Amerike. "Vaš prispevek h krepitvi prijateljstva med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike ima za nas neprecenljiv pomen."