grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel reprezentanco športnikov invalidov pred odhodom na 12. paraolimpijske igre

Ljubljana, 09/07/2004  |  sporočilo za javnost, govor

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel slovensko reprezentanco športnikov invalidov, ki bo od 17. do 28. septembra sodelovala na 12. paraolimpijskih igrah v Atenah.

Predsednik dr. Drnovšek je zbrane nagovoril z naslednjimi besedami: "Spoštovane gospe in gospodje, vesel sem te priložnosti, da vas lahko pozdravim pred vašim odhodom na paraolimpijske igre. Gre za zelo pomemben dogodek. Vidimo, da ves svet daje zelo velik pomen tem igram in zelo sem vesel, da tudi mi sodelujemo na paraolimpijskih igrah s tradicijo velikih športnih uspehov. Vedno velja, da je na olimpijskih igrah pomembno sodelovati ne samo zmagati. Zdi se mi, da je to na paraolimpijskih igrah morda še bolj pomembno in še toliko bolj velja tekmovati, se športno udejstvovati. Takrat, kadar se človek sreča s takšno ali drugačno fizično prikrajšanostjo, se mi zdi to še toliko bolj pomembno, ker pomeni zmago volje, duha nad okoliščinami, na katere ne moremo vplivati. Klikni za povečavoPomeni vključevanje v vse dimenzije življenja, tudi tisto, verjetno najtežjo, to je športno, kjer gre še za večjo zmago volje in zmago človeka nad svojimi okoliščinami. Želim vam prijetno doživetje na paraolimpijskih igrah, veliko uspehov in tudi kolajn. Vem, da ste jih že kar nekaj dobili na prejšnjih olimpijskih igrah in prepričan sem, da boste tudi tokrat dobro predstavljali Slovenijo, da boste uspešni in da se bomo tudi mi veselili vaših uspehov. Torej srečno in uspešno v Atenah."



Klikni za povečavoPredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Emil Muri se je v imenu športnikov predsedniku zahvalil za sprejem in vzpodbudne besede. Izrazil je upanje, da slovenska paraolimpijska ekipa tudi letos ne bo razočarala slovenske javnosti in se vrnila v Slovenijo z medaljami. Ob koncu je predsedniku dr. Drnovšku podaril sliko reprezentance, ki bo predstavljala Slovenijo v Atenah.