grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Uradni obisk predsednika dr. Drnovška v Makedoniji

Ljubljana, 04/01/2003  |  sporočilo za javnost

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek bo od 2. do 3. aprila 2003 na povabilo makedonskega predsednika Boris Trajkovskega na uradnem obisku v Makedoniji. Predsednik dr. Drnovšek se bo v času obiska v Makedoniji srečal z gostiteljem, makedonskim predsednikom Trajkovskim, predsednikom makedonske vlade Brankom Crvenkovskim in predsednikom Sobranja Nikolom Popovskim. Predsednik dr. Drnovšek se bo udeležil tudi otvoritve poslovne konference, na kateri bo udeležence konference nagovoril. Ob tej priložnosti bosta državi podpisali sporazum o sodelovanju med ministrstvom za delo družino in socialne zadeve RS in ministrstvom za delo in socialno politiko RM, pa tudi protokol o sodelovanju med Svetom vlade za evropske zadeve in pristojno službo na makedonski strani. V središču pogovorov bo dvostransko sodelovanje, predvsem krepitev gospodarskega sodelovanja, govora pa bo tudi o prizadevanjih obeh držav pri vključevanju v EU in Nato.

Prvi obisk predsednika dr. Drnovška v Makedoniji pomeni poglobitev tradicionalno dobrega in prijateljskega sodelovanja med državama. Sodelovanje je posebej razvito na gospodarskem področju, dobro pa je tudi medparlamentarno sodelovanje ter sodelovanje na multilateralnem področju.

Predsednika dr. Drnovška bo na obisku spremljala ministrica za gospodarstvo dr. Tea Petrin, minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel, minister za evropske zadeve dr. Janez Potočnik, minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Vlado Dimovski ter gospodarska delegacija, ki jo vodi predsednik GZS mag. Jožko Čuk.