grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Najboljše športnice in športniki leta 2004 pri predsedniku republike

Ljubljana, 12/16/2004  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je pred novim letom sprejel najboljše športnike in športnice leta 2004.

Predsednik dr. Drnovšek jih je nagovoril z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):Klikni za povečavo"Leto je za nami in tudi to leto je bilo v športu zelo pestro. Spet ste dosegli številne imenitne rezultate in prav je da vam ob koncu leta tudi sam čestitam v imenu vseh Slovenk in Slovencev, ki so vas celo leto vneto spremljali, se z vami navduševali in bili včasih tudi razočarani. Dejstvo je, da smo športen narod, da radi spremljamo športne prireditve, se tudi velikokrat identificiramo z vami in ste nam velikokrat navdih, zato da se tudi sami skušamo športno udejstvovati in živimo bolj zdravo. Seveda nekaterim dajete tudi potuho, ker vas spremljajo iz fotelja in mislijo, da so s tem svoje športne dolžnosti opravili. Vendar računam, da je takšnih vedno manj. Zdi se mi, da je tudi naša mladina vse bolj predana športu in da šport postaja del slovenskega načina življenja.

Klikni za povečavoŽelim, da bi bilo prihodnje leto leto uspehov in da bi vas tudi v naslednjem letu spremljali tako, kot smo vas letos. Vzponom seveda sledijo tudi padci, to je sestavni del življenja, to vsi vemo, zato tudi naša pričakovanja ne smejo biti prevelika, takšna, da bi tudi vas obremenjevala, morajo biti realna, zato se moramo toliko bolj veseliti, takrat ko vam uspe. Želim vam srečne božične in novoletne praznike ter srečno novo leto 2005."

Klikni za povečavoV imenu vseh športnikov sta se predsedniku dr. Drnovšku zahvalila Iztok Čop in Vesna Dekleva, ki sta mu izročila priložnostni darili.