grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Čestitke predsedniku Dr. Drnovšku

Ljubljana, 12/23/2002  |  sporočilo za javnost

Dr. Janez Drnovšek še naprej prejema čestitke iz tujine ob izvolitvi za predsednika Republike Slovenije

Danes sta mu čestitala tudi predsednik Združenih držav Amerike George W. Bush ter predsednik Ruske federacije Vladimir Putin. Predsednik Bush je ob tem poudaril da je kot nekdanji predsednik Vlade RS dr. Drnovšek s svojim delom pomagal da je Slovenija utrdila svojo samostojnost in se razvila v močno demokracijo Zavzel se je za njuno nadaljnje tesno sodelovanje, in se dr. Drnovšku ponovno zahvalil za gostoljubje, ki ga je izkazal med lanskim ameriško - ruskim srečanjem v Sloveniji.

Ruski predsednik Putin pa je v svoji čestitki poudaril, da zmaga dr. Drnovška na predsedniških volitvah priča o njegovem visokem ugledu tako doma kot tudi v tujini. Izrazil je zadovoljstvo nad njunimi dosedanjimi srečanji in se zavzel za nadaljevanje takšnih plodnih stikov, ki bodo še naprej krepili partnerstvo med Slovenijo in Rusijo.

Predsednik dr. Drnovšek je prejel danes čestitke tudi od britanske kraljice Elizabethe II in premiera Tonya Blaira, švedskega kralje Carla XVI Gustafa, nizozemske kraljica Beatrix, Velikega vojvode Luksemburga, indijskega predsednika A. P. J. Abdula Kalamara, argentinskega predsednika Eduarda Duhalda, predsednika Države Izrael Moshe Katseva, kralja Bahraina Hamad Bin UIsa Al-Khalifa.