grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Odlikovanje Milanu Kučanu - Nagovor predsednika dr. Janeza Drnovška

Ljubljana, 06/24/2003  |  govor

Klikni za povečavo Spoštovani gospod bivši predsednik Milan Kučan, spoštovana gospa Štefka Kučan, spoštovani gostje. Zelo sem vesel in počaščen, da lahko v imenu Republike Slovenije podelim najvišje odlikovanje naše države - Zlati častni znak svobode vam, Milan Kučan, za vaše izjemne zasluge za nastanek naše države, za njen uspešen vsestranski in uravnotežen razvoj, za prispevek k njeni stabilnosti.

Klikni za povečavo Ta uravnotežen razvoj in politična stabilnost Slovenije v zadnjem obdobju sta velikokrat predmet zanimanja številnih tujih državnikov, raziskovalcev in prepričan sem, da je vaš prispevek pri takšni državi, pri njenem tako uspešnem razvoju zelo bistven. Lahko bi rekel, da ste v vsem tem obdobju v veliki meri simbolizirali našo državo, jo na najboljši možen način zastopali. Zato sem zelo vesel, da končno tudi vam lahko podelimo najvišje slovensko odlikovanje in prepričan sem, da se velika večina slovenskih državljank in državljanov s tem zelo zelo strinjala.

Želim vam tudi v prihodnje veliko uspehov. Čestitam.


Obrazložitev odlikovanje_kucan_obrazlozitev.pdf in zahvala odlikovanje_kucan_zahvala.pdf bivšega predsednika Milana Kučana.