grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Presednik dr. Drnovšek vročil srebrne in častne znake svobode RS

Ljubljana, 12/23/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je na današnji slovesnosti v Veliki dvorani predsedniške palače vročil Srebrni častni znak svobode Republike Slovenije, ki sta ga letos prejela Planinsko društvo Kamnik in Rudarska godba Hrastnik.

S Častnim znakom svobode Republike Slovenije pa so bili odlikovani gospod Jože Arzenšek, gospod Rado Jenko, gospod Štefan Mauri, mag Milenko Rosić, gospod Peter Svetik, gospod Lojze Motore ter predstavniki Delavske godbe Trbovlje, Pevskega društva Lira ter Pokrajinskega arhiva Maribor.
Obrazložitve so v prilogi.

Slovenski predsednik je po slovesni vročitvi odlikovanj izrazil zadovoljstvo, da odlikovanja podeljuje posameznikom, godbenikom in predstavnikom društev in institucij, ki so s svojem predanim delom vsak na svojem področju veliko prispevali družbi. "Vsakdo od vas je na svoj način zaznamoval družbo in dal zgled ostalim," je dejal predsednik z željo, da bodo odlikovanja spodbuda tudi ostalim. Predsednik je vsem zbranim zaželel uspešno ustvarjanje in delo tudi v prihodnje ter, da bi preživeli prijetne praznike.

V imenu odlikovancev se je predsedniku zahvalil gospod Štefan Mauri, ki je predsedniku čestital ob državnem prazniku in mu zaželel uspešno opravljanje nalog tudi v prihodnje.


Obrazložitve odlikovanj 23.12.2003_odlikovanja.pdf