grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Srečanje predsednika republike s črnogorskimi predsedniki

Podgorica, Črna gora, 07/12/2006  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes, na dan črnogorske državnosti, srečal s tremi predsedniki Črne gore; predsednikom republike Filipom Vujanovićem, predsednikom skupščine Rankom Krivokapićem in predsednikom vlade Milom Đukanovićem.


Klikni za povečavoPredsednik dr. Janez Drnovšek je Črni gori čestital za obnovitev državnosti. Zaradi uspešno izvedenega referenduma, ki mu je sledilo hitro mednarodno priznanje, je dr. Drnovšek izrazil zadovoljstvo in pozdravil dobro in učinkovito urejanje odnosov med Srbijo ter Črno goro. Povedal je, da po osamosvojitvi republike ni več politične negotovosti in da so sedaj vzpostavljeni dobri temelji za nadaljnji razvoj Črne gore. Dr. Drnovšek je izrazil prepričanje, da se bo to izrazilo pozitivno tudi na njenem gospodarskem razvoju.

Klikni za povečavoSlovenija in Črna gora sta že do sedaj vzpostavili odlične bilateralne odnose, tako na političnem kot tudi gospodarskem področju, kar je dobra osnova za sodelovanje tudi v prihodnje. Slovenski predsednik dr. Janez Drnovšek je povedal, da bo Slovenija po svojih močeh pomagala Črni gori pri evropski integraciji. To se nanaša tako na strokovno kot tudi na druge oblike pomoči. Dr. Drnovšek je še povedal, da je najpomembnejše to, da bo Črna gora gospodarsko uspešna in stabilna država, da pa bo pri tem pomemben konsenz med političnimi subjekti.

Klikni za povečavoOb zaključku je slovenski predsednik dr. Janez Drnovšek Črni gori na tej poti zaželel veliko uspeha in izrazil prepričanje, da bosta Slovenija in Črna gora lahko skupaj marsikaj dosegli.