grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel finskega predsednika vlade Vanhanena

Ljubljana, 09/06/2004  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes popoldne sprejel finskega predsednika vlade Mattija Vanhanena, ki se je na povabilo slovenskega predsednika vlade mudil na obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek in predsednik vlade Vanhanen sta uvodoma poudarila, da Slovenija in Finska zelo dobro sodelujeta in da so se s članstvom Slovenije v Evropski uniji pojavile nove možnosti za sodelovanje med državama. Predsednik dr. Drnovšek je poudaril, da je za Slovenijo kot novo članico EU pomembno, kako bo nadaljevala svojo pot in kakšen bo njen pristop. V pogovoru je omenil tudi svoj nedavni obisk na Finskem in povedal, da so bile finske rešitve, uspešno povezovanje med gospodarstvom, znanostjo in izobraževanjem, v Sloveniji dobro sprejete.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je še povedal, da Finska v naši državi uživa visoko stopnjo zaupanja. Sogovornika sta v pogovoru izmenjala mnenja tudi o razvojni pomoči, pri čemer je dr. Drnovšek poudaril, da bi morala tudi Slovenija na tem področju bolj intenzivno sodelovati. Ob koncu pogovora je predsednik dr. Drnovšek poudaril, da imata obe državi veliko skupnega, kar prispeva h krepitvi medsebojnih odnosov, in izrazil upanje, da se bo dobro sodelovanje med državama nadaljevalo tudi v prihodnje.