grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Odgovor predsednika vlade v zvezi s problematiko pokojninskega in invalidskega zavarovanja za upokojene državljane Republike Slovenije, upravičenih do pokojnin iz držav nekdanje SFRJ

Ljubljana, 01/26/2006  |  sporočilo za javnost

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je prejel odgovor predsednika vlade Janeza Janše tudi v zvezi s problematiko pokojninskega in invalidskega zavarovanja za upokojene državljane Republike Slovenije, upravičenih do pokojnin iz držav nekdanje SFRJ. Predsednik vlade je v pismu zapisal naslednje:

"Obveščam vas, da se v reševanje te problematike aktivno vključujem (v septembru 2005 sem sprejel predstavnike Društva slovenskih državljanov upokojenih v republikah nekdanje SFRJ, v oktobru sem s pismom pozval gospoda dr. Iva Sanaderja, predsednika Vlade Republike Hrvaške, k točnemu izplačilu pokojnin slovenskim državljanom).

V letošnjem letu pa smo na prvem gospodarskem kolegiju, dne 11.01.2006, obravnavali navedeno problematiko in sprejeli sklep, da se skladno s pobudo Društva slovenskih državljanov, upokojenih v drugih republikah nekdanje SFRJ, pri Ministrstvu za delo kot resornem ministrstvu ustanovi posebna delovna skupina za reševanje problematike upokojenih državljanov RS z zavarovalno dobo v republikah nekdanje SFRJ. V skupini bodo sodelovali predstavniki Ministrstva za delo, Ministrstva za finance in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Delovna skupina bo pripravila konkretne rešitve na tem področju."