grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel poverilno pismo novega belgijskega veleposlanika v Sloveniji

Ljubljana, 10/09/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo izredenga in pooblaščenega veleposlanika Kraljevine Belgije Jean-Louisa Mignota.

Na razgovoru po uradni slovesnosti je belgijski veleposlanik predsedniku dr. Drnovšku izrazil željo po nadaljevanju odličnih odnosov med Slovenijo in Belgijo. Sogovornika sta se strinjala, da je dvostransko sodelovanje med obema državama zelo dobro in se je v času priprav Slovenije za članstvo v Evropsko unijo še okrepilo. Po belgijski oceni je Slovenija naredila zelo velik napredek v pogajanjih in je med tistimi kandidatkami, ki se najbolj uspešno pripravljajo za članstvo v uniji.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru poudaril, da sta državi navezali izjemno dobre odnose na številnih področjih in izpostavil pomembnost belgijskih vlaganj v Sloveniji. Dejal je tudi, da Slovenija ceni podporo, ki ji jo je namenjala Belgija v dostikrat težavnih procesih približevanja Evropski uniji. Državi imata mnogo skupnega in se soočata z zelo podobnimi izzivi. Predsednik dr. Drnovšek se je zavzel za nadaljnjo krepitev medsebojnega sodelovanja, zlasti glede prihodnosti Evrope.

Predsednik dr. Drnovšek je ob koncu pogovora novemu belgijskemu veleposlaniku zaželel čimveč uspehov pri poglabljanju dvostranskih odnosov ter dobro počutje v Sloveniji.