grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Srečanje z makedonskim predsednikom Crvenkovskim

Varna, Bolgarija, 05/19/2006  |  sporočilo za javnost

Predsednik republike dr. Drnovšek se je danes po drugem plenarnem zasedanju predsednikov srednjeevropskih držav srečal tudi z makedonskim predsednikom Brankom Crvenkovskim. Slednji se je slovenskemu predsedniku osebno, slovenskim institucijam in tudi državljanom zahvalil za vso podporo, izkazano Makedoniji v njenih prizadevanjih za približevanje Evropski uniji in decembrski odločitvi za podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU.

Crvenkovski je dr. Drnovšku v nadaljevanju predstavil politično gospodarski položaj Makedonije. Izpostavil je, da se je s strani slovenskih podjetij povečalo zanimanje za investicije v Makedoniji. Dr. Drnovšek je izrazil pričakovanje, da se bodo trendi krepitve sodelovanja nadaljevali, prav tako pa je pohvalil tudi uspehe Makedonije pri stabilizaciji države in reševanju vprašanj medetničnih odnosov.

Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri. Dr. Drnovšek je dejal, da bo Slovenija tudi v bodoče podpirala približevanje Makedonije Evrospki uniji.

Dr. Drnovšek se je po srečanju z ostalimi predsedniki držav odpeljal v Varno, kjer si je v Arheološkem muzeju ogledal razstavo "The Gold of Bulgaria".