grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik Državne skupnosti Srbije in Črne gore prihaja na uradni obisk v Slovenijo

Ljubljana, 07/03/2003  |  sporočilo za javnost

Na povabilo predsednika republike dr. Janeza Drnovška bo 9. in 10. julija 2003 na uradnem obisku v Sloveniji predsednik Državne skupnosti Srbije in Črne gore, Svetozar Marović, z delegacijo. Ob obisku bo na Gospodarski zbornici Slovenije organiziran poslovni forum, na katerem bodo sodelovali tudi številni gospodarstveniki iz Srbije in Črne gore, ki bodo ob tej priložnosti pripotovali v Slovenijo.

Predsednik Marović se bo srečal z gostiteljem, predsednikom dr. Drnovškom, ločeno ga bosta sprejela tudi predsednik vlade mag. Anton Rop in predsednik Državnega zbora Borut Pahor.

V ospredju pogovorov med predsednikoma bodo poleg bilateralnih odnosov vprašanja širitve Evropske unije in Nata ter situacija v regiji Jugovzhodne Evrope. Sogovornika bosta izmenjala tudi stališča glede drugih aktualnih zadev. Prvi uradni obisk najvišjega predstavnika Srbije in Črne gore in visoke politične delegacije v Sloveniji predstavlja vzpodbudo za nadalje poglabljanje vsestranskih odnosov med državama. Obisk bo hkrati tudi priložnost za navezovanje konkretnih poslovnih stikov med slovenskimi gospodarstveniki in člani močne gospodarske delegacije iz Srbije in Črne gore.

Predsednik Marović si bo ogledal mestno jedro Ljubljane in se ob tem srečal z županjo Danico Simšič, v Stolni cerkvi pa ga bo sprejel ljubljanski nadškof in slovenski metropolit dr. Franc Rode. Obiskal bo tudi Srbsko pravoslavno cerkev, kjer ga bo sprejel arhirejski namestnik za Slovenijo paroh Peran Bošković.