grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik dr. Drnovšek sprejel danskega zunanjega ministra

Ljubljana, 03/03/2003  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel zunanjega ministra Kraljevine Danske dr. Pera Stiga Möllerja, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji.

Sogovornika sta se med srečanjem posvetila nekaterim aktualnim vprašanjem v mednarodnih odnosih, predvsem razvoju situacije v zvezi z iraško krizo. Ob tem sta poudarila potrebo po ohranitvi enotnosti mednarodne skupnosti pri razreševanju tega problema in izpostavila prvenstveno vlogo Varnostnega sveta OZN v tem procesu.

Klikni za povečavoMed pogovorom sta se predsednik dr. Drnovšek in danski zunanji minister tudi dotaknila vprašanja razvoja Evrope, še posebej z vidika delovanja Konvencije in priprave evropske ustave. Ob tem je slovenski predsednik sogovorniku čestital za uspešno izvedeno nedavno dansko predsedovanje Evropski uniji, ki je z vrhom v Kopenhagnu nepovratno odprlo vrata širitvi.

Ob koncu pogovora sta se sogovornika tudi posvetila bilateralnim odnosom, ki sta jih ocenila za izredno dobre in brez odprtih vprašanj. Strinjala sta se tudi, da se z bližajočim vstopom Slovenije v Unijo odpirajo številne nove možnosti za poglobitev medsebojnega sodelovanja, še posebej na gospodarskem področju.