grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Sprejem poverilnega pisma monaškega veleposlanika

Ljubljana, 10/11/2007  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoPredsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel novo imenovanega veleposlanika Kneževine Monako Philippa Blanchija, ki mu je predal poverilno pismo.

Predsednik Republike Slovenije je posebej poudaril prijateljski odnos med Kneževino Monako in Slovenijo, ki se je dodatno okrepil tudi ob obisku Njegove presvetle visokosti monaškega kneza Alberta II. pred letom dni pri nas. Obstaja še veliko možnosti za izboljšanje medsebojnega sodelovanja, tudi na gospodarskem področju in pri razvoju turizma. Cenimo tudi sodelovaje na področju varovanja okolja in humanitarnih dejavnosti.

Klikni za povečavoVeleposlanik Kneževine Monako, ki bo Slovenijo pokrival iz Rima, je povedal, da Monako krepi svojo diplomatsko mrežo, ki bo sicer majhno državo bolje umestila v evropski in svetovni prostor. Slovenija je prijateljska država, ki je zelo veliko dosegla v zadnjih letih saj bo predsedujoča EU v prvi polovici prihodnjega leta. Obe državi imata marsikaj skupnega, zato si bo prizadeval za še plodnejše sodelovanje med državama.