grb Urad predsednika Republike Slovenije > Tiskovno središče

Predsednik republike sprejel Marijana Lauka ob uspešno zaključenem projektu "Pohod po Sloveniji 2004"

Brdo pri Kranju, 05/31/2004  |  sporočilo za javnost

Klikni za povečavoKlikni za povečavo.Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na Gradu Brdo pri Kranju sprejel Marijana Lauka, avstralskega Slovenca, ki je z današnjim dnem zaključil projekt "Pohod po Sloveniji 2004," s katerim je ob pomoči Društva onkoloških bolnikov Slovenije zbiral donacije za boj proti raku.

Klikni za povečavo.Marijan Lauko je predsedniku dr. Drnovšku predstavil svoj projekt, namenjen počastitvi vstopa Slovenije v Evropsko unijo in zbiranju denarja za boj proti raku, v okviru katerega je prehodil 820 kilometrov po Sloveniji. Poudaril je, da je mu je bilo v veselje in ponos, da je kot izseljenski Slovenec lahko naredil nekaj za Slovenijo in za onkološke bolnike. Del denarja, ki ga je zbral, bodo namenili za nakup mamografov in zdravljenje otrok z levkemijo, ostalo pa bo porabljeno v okviru Onkološkega inštituta.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je gospodu Lauku čestital za prehojeno pot in uspešen zaključek projekta ter mu zaželel še veliko "prijetne in zdrave hoje" tudi v bodoče. Obenem je pohvalil tudi prizadevanje Društva onkoloških bolnikov Slovenije, ki koristi marsikomu, ki prestaja to bolezen.

Gospod Lauko je predsedniku dr. Drnovšku v imenu vseh avstralskih Slovencev izročil darilo ob priložnosti vstopa Slovenije v Evropsko unijo.