arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek je z razmišljanji o namenu in ciljih pogovorov o prihodnosti Slovenije seznanil predsednika vlade, državnega zbora in državnega sveta

Ljubljana, 09/04/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na pogovor povabil predsednika Vlade Republike Slovenije mag. Antona Ropa, predsednika Državnega zbora Boruta Pahorja ter predsednika državnega sveta Janeza Sušnika, da jih sezani z razmišljanji o namenu, ciljih ter predvideni obliki pogovorov o prihodnosti Slovenije. Predsednik je v preteklih mesecih opravil vrsto pogovorov z uglednimi znanstveniki, kulturniki ter drugimi razumniki, v katerih je bila potreba po dodatnem širšem razmisleku o prihodnosti Slovenije vseskozi izpostavljena. S pogovori o prihodnosti Slovenije, ki bi potekali v neformalizirani obliki, se bo skušalo povezati razmišljujoče posameznike, ki jih vprašanja o prihodnosti Slovenije, ključnih izzivih glede razvojnih, socialnih in vrednostnih vprašanjih zanimajo, in želijo v tovrstnih razpravah sodelovati. S tovrstnimi pogovori se torej želi odpirati javni prostor in povezati potenciale, ki delujejo tako znotraj državnih in akademskih institucij, kot tudi pritegniti predstavnike nevladnih organizacij ter Slovence v zamejstvu in po svetu.

Klikni za povečavo Pripravljenost za sodelovanje pri pogovorih in njihovi izvedbi so že izrazili predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti, rektor mariborske univerze ter predstavniki nekaterih drugih inštitucij in nevladnih organizaci. Tovrstni pogovori ne bi bili časovno omejeni, saj se bo razpravljalo o temah, ki so več ali manj aktualne in prisotne v javnem življenju. S pogovori se ne želi posegati v pristojnosti drugih institucij, razmišljanja in rezultati pogovorov pa bodo nedvomno uporabna in dragocena za delo ostalih inštitucij.

Najvišji predstavniki državnega vrha so na današnjem srečanju izmenjali mnenja tudi o aktualnih vprašanjih glede odnosa s Hrvaško.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani