arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel nekdanjega guvernerja Vermonta Howarda Deana

Brdo pri Kranju, 08/16/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na Brdu pri Kranju sprejel nekdanjega guvernerja Vermonta in predsednika nacionalnega odbora Demokratske stranke Howarda Deana.

Sogovornika sta uvodoma ugotovila, da so odnosi med Slovenijo in ZDA odlični ter izrazila interes, da bi se odnosi med obema državama razvijali še naprej. Pogovarjala sta se o situaciji v Bosni in Hercegovini, kamor ameriški gost odhaja v okviru svoje evropske turneje, izmenjala pa sta tudi poglede o možnem razvoju in stabilizaciji Kosova.

Klikni za povečavoNekaj pozornosti sta sogovornika namenila tudi razmeram na Bližnjem vzhodu in vplivu mednarodne skupnosti na stabilizacijo in mirno reševanje sporov na tem območju. Ena od tem pogovora so bile tudi klimatske spremembe v svetu, pri čemer je predsednika dr. Drnovška zanimalo, kako ZDA obravnavajo te probleme. Ameriški sogovornik pa je izrazil zanimanje za priprave Slovenije na prevzem evra in predsedovanje EU leta 2008. Pri pogovoru je sodeloval tudi bivši predsednik Milan Kučan, ki je gostitelj Howarda Deana v času njegovega obiska v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani