arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenski predsednik z malteškim ministrom o pomenu sodelovanja manjših držav EU

Brdo pri Kranju, 06/07/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministra za zunanje zadeve in promocijo investicij Malte, gospoda Johna Dallija, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Slovenskemu predsedniku je uvodoma čestital za izjemen napredek, ki ga je država naredila od osamosvojitve dalje. Sogovornika sta odnose med državama ocenila kot prijateljske in poudarila pomen sodelovanja obeh držav znotraj Evropske unije. Strinjala sta se, da bodo manjše države s skupnim nastopom mnogo učinkoviteje zagovarjale svoje interese.

Klikni za povečavoMinister Dalli je slovenskemu predsedniku nato predstavil razpoloženje na Malti po vstopu v Evropsko unijo in poudaril pomen ohranjanja interesa med prebivalci držav Evropske unije za evropske teme, tudi po zgodovinskem prvem maju.V nadaljevanju sta sogovornika izmenjala mnenja glede članic kandidatk za prihodnje širitve Evropske unije. Slovenski predsednik je ob tem poudaril potrebo po ohranjanju evropske perspektive za države JV Evrope.

Ob koncu je slovenski predsednik prenesel pozdrave predsedniku dr. Edwardu Fenech - Adamiju in ga povabil, da obišče Slovenijo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani