arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenski veslači pri predsedniku republike

Ljubljana, 09/06/2005  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel slovensko veslaško reprezentanco, ki je uspešno zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu v veslanju na Japonskem.

Predsednik dr. Drnovšek je športnikom za uspehe, ki so jih dosegli na svetovnem prvenstvu, čestital z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):

Klikni za povečavo"Dragi veslači, čestitam! Odlično ste opravili, razveselili ste nas še enkrat kot že velikokrat poprej. Sam sem vesel, da vam lahko čestitam v imenu vseh Slovencev. Predvsem Iztok Čop in Luka Špik sta z zlato kolajno še posebej navdušila. Tudi ostalima dvema v dvojnem četvercu čestitam za srebrno kolajno. Pa tudi vsem ostalim, ki ste tekmovali, tokrat še brez kolajne, ampak tudi to še pride. Zgledi so tukaj. Čestitam tudi vodstvu reprezentance in strokovnemu vodstvu. Očitno je tudi to vodstvo dobro, ker sicer skoraj ne bi mogli dosegati toliko odličnih rezultatov skozi daljše obdobje. Seveda pa je jasno, da je predvsem tekmovalec tisti, ki tekmuje in pokaže, koliko je sposoben. Zmagati v svetovni konkurenci, in to ne prvič, je res izjemen dosežek za Slovenijo, ki jo tudi na takšen način promovirate v svetu in tudi za to smo vam hvaležni.

Klikni za povečavoŽelim vam še naprej veliko uspehov, športnih, pa tudi drugačnih in upam, da vam bodo tudi drugi sledili in spremljali to, kar dosegate v športu."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani