arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predstavniki Društva za osvoboditev živali in njihove pravice pri predsedniku republike

Ljubljana, 10/04/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je ob svetovnem dnevu varstva živali sprejel predstavnike Društva za osvoboditev živali in njihove pravice.

Predsednik društva Stanko Valpatič je predsedniku predstavil delovanje društva in dejavnosti, ki jih pripravljajo ob današnjem dnevu.

Klikni za povečavoDruštvo za osvoboditev živali je prostovoljna organizacija, ki se bori za boljši položaj živali in si s svojim delovanjem prizadeva za uveljavljanje njihovih osnovnih pravic ter dostojno ravnanje z živalmi. Predsednik društva je povedal, da odgovorni v državi lahko naredijo ogromno na tem področju in obenem izrazil željo, da bi se čimveč politikov v Sloveniji zavzemalo za živali in njihove pravice. Sogovorniki so predsedniku predstavili tudi problematiko pravnega zastopanja živali in povedali, da je na tem področju opaziti pozitivne spremembe. Predsednika pa so tudi seznanili s pobudo o uveljavitvi vegetarijanske prehrane kot načina prehranjevanja v šolah in vrtcih.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek se je strinjal, da je potrebno več ozaveščanja ljudi na tem področju, in poudaril pomen prizadevanj takšnih društev. Obenem je pozval k takšnemu ravnanju, ki živalim ne bo povzročalo trpljenja. Predsednik je opozoril tudi na to, da se v Evropi ogromno denarja namenja ekstenzivnemu kmetijstvu, ki vodi k neprimernemu ravnanju z živalmi, in poudaril pomen spodbujanja ekološkega kmetovanja, ki bi moralo biti prioriteta, ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše. Ob koncu pogovora je predsednik dr. Drnovšek predstavnikom Društva za osvoboditev živali in njihove pravice zaželel čim več uspehov pri njihovem delu tudi v prihodnje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani