arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Na obisk prihajajo člani predsedstva Bosne in Hercegovine

Ljubljana, 09/04/2003  |  sporočilo za javnost


Na povabilo predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška bodo od 08. do 09. septembra 2003 na uradni obisk v Republiko Slovenijo prišli predsednik Predsedstva Bosne in Hercegovine dr. Dragan Čović ter člana predsedstva Sulejman Tihić in Boris Paravac.

Odnosi med RS ter BiH so tradicionalno dobri, sodelovanje pa si želimo okrepiti na vseh področjih, še zlasti na gospodarskem. Slovenija podpira vključevanje BiH v evroatalantske integracije in smo BiH pripravljeni posredovati izkušnje naše države pri vključevanju v Evropsko unijo. Slovenija je med vodilnimi zunanjetrgovinskimi partenerji in vlagatelji v bosansko gospodarstvo. V času obiska bo tako v torek 9. septembra na Gospodarski zbornici Slovenije potekala poslovna konferenca, ki se je bodo udeležili predstavniki bosansko-hercegovskih in slovenskih podjetij. Zbrane pa bosta nagovorila tudi slovenski predsednik dr. Drnovšek ter predsednik Predsedstva BIH dr. Čović.

Ob obisku pa bosta zunanja ministra obeh držav, dr. Dimitrij Rupel in Mladen Ivanić podpisala Krovni sporazum o razvojni pomoči.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani