arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Nagovor predsednika republike dr. Janeza Drnovška na slovesni podelitvi listine "Občina po meri invalidov" v Trbovljah

Trbovlje, 12/15/2005  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes v Trbovljah udeležil slovesnosti, na kateri so Občini Trbovlje podelili listino "Občina po meri invalidov" za leto 2005.



Predsednik dr. Drnovšek je ob tej priložnosti nagovoril udeležence slovesnosti (nelektoriran zapis):


Vesel sem, da smo skupaj tukaj v občini Trbovlje, ki je še prav posebej posvetila pozornost invalidom in njihovi problematiki in tudi organizirala to današnje srečanje. To je pomemben dogodek za vse vas in nas. Navezuje se na mednarodni dan invalidov, ki smo ga praznovali pred kratkim. Že takrat sem namenil poslanico invalidom v želji, da jo slišijo vsi, ne samo invalidi. Namenjena je tudi vsem drugim državljankam in državljanom, da naj se zavedajo, da živimo vsi skupaj, da smo takšni in drugačni. Nekateri med vami imate težave zaradi invalidnosti, se zaradi tega težje vključujete v življenje in družba mora omogočiti, da je vaše življenje lahko čimbolj normalno. Da se lahko vanj vključujete, da niste izolirani, da lahko pridete povsod, kamor je treba, da se vzpostavi tudi takšna infrastruktura.

Klikni za povečavoPomemben pa je tudi odnos, odnos vseh nas do samih sebe, do invalidov, do ljudi okrog nas. Vsak se mora zavedati, tudi če ni invalid, da lahko tudi njega to doleti. Nihče nima zagotovila, da se mu to ne bo zgodilo. In takrat bo sam potreben pozornosti, pomoči, razumevanja, širše okolice in družbe. Če se tega zavedamo, potem bomo drugače ravnali, gledali in bomo bolj pozorni. Povsod velja, da moramo biti skupaj, da smo med seboj odvisni, drug od drugega. Tudi tisti, ki mislijo, da niso, bodo na koncu spoznali, da smo vsi odvisni drug od drugega, da moramo sodelovati in si pomagati.

Klikni za povečavoVesel sem, da se je občina Trbovlje lotila takšnega projekta, da občina želi biti prijazna do invalidov, vzpostaviti takšno okolje, da se boste v njem dobro počutili in lahko vključevali v različne življenjske in družabne dejavnosti. Podpreti moramo takšne projekte, podpreti moramo vse tiste, ki se za to angažirajo in jim izreči priznanje. Želim, da bi bil ta projekt uspešen tudi v prihodnje. Želim, da bi se tudi druge občine vključevale vanj, da bi tudi druge občine namenile posebno pozornost invalidom in da bi bila naša družba prijazna družba do vseh. Še posebej želim vam, ki ste tukaj zbrani, vsem invalidom, da bi obdržali visoko zavest in tudi življenjski optimizem. Življenje ima različne oblike, ne samo nekaterih, tistih morda, ki so zdaj težko dosegljive. Na različne načine lahko dosežemo zadovoljstvo, kvalitetno in mirno življenje. Če se tega zavedamo, zavedate, potem bo lažje. Torej, veliko sreče in uspeha na tej poti.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani