arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Nizozemski premier slovenskemu predsedniku predstavil prioritete nizozemskega predsedstva EU

Ljubljana, 04/19/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Vlade Kraljevine Nizozemske, Jana Petra Balkenendeja, ki se mudi na obisku v Sloveniji. Nizozemski premier je predsedniku čestital ob skorajšnjem članstvu naše države v Evropski uniji in izrazil prizananje ob napredku naše države, ki ga je dosegla v zadnjem desetletju. Izrazil je tudi pričakovanje, da bosta državi tako uspešno kot doslej, sodelovali tudi kot partnerici znotraj EU.

Klikni za povečavoObisk predsednika Balkenendeja sodi v okvir nizozemskih priprav na predsedovanje Evropski uniji v drugi polovici leta. Nizozemski premier je slovenskega predsednika seznanil z nekaterimi načrtovanimi koraki v času nizozemskega predsedstva EU, med katerimi je omenil tudi priprave na evropsko konferenco na temo skupnih evropskih vrednot, ki bo predovidoma septembra. Oba sogovornika sta se strinjala, da bi bilo bolje, če bi bil dogovor o evropski ustavni pogodbi sprejet še v času irskega predsedstva uniji in da je v zadnjem času moč čutiti pozitivnejše razpoloženje v EU za iskanja kompromisne rešitve.

Nizozemski predsednik je med ključnimi nalogami nizozemskega predsedovanja izpostavil zlasti uresničevanje lizbonske strategije in predstavil pogled na evropski proračun v luči nove finančne perspektive. Predsednik dr. Drnovšek je ob tem znova opozoril na nesorazmerje v proračunu Evropske unije, ki subvencijam za kmetijstvo namenja izredno velik delež. Ob koncu sta se sogovornika pogovarjala tudi o vprašanju nadaljnje širitve Evropske unije ter o evropski perspektivi držav JV Evrope.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani