arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Slovenski predsednik in predsednik islandskega parlamenta o sodelovanju manjših držav

Ljubljana, 09/03/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Parlamenta Republike Islandije gospoda Halldorja Blondala, ki se mudi na dvodnevnem obisku v Sloveniji. Predsednik dr. Drnovšek je izrazil zadovoljstvo nad obiskom visokega gosta in poudaril pomen tesnih stikov med prijateljskima državama. Islandskemu gostu je dejal, da ima v lepem spominu lanskoletni obisk na Islandiji, v izredno prijetnem ozračju pa je potekal tudi letošnji obisk islandskega predsednika Olafurja Grimssona v Sloveniji.

Manjše države imamo veliko skupnega in smiselno je ohranjati intenzivne stike in izmenjavati izkušnje, sta se strinjala sogovornika. Slovenski predsednik je ob tem dejal, da sta se o povezovanju manjših držav, izmenjavi izkušenj in možnosti za sodelovanje, pogovarjala tudi ob nedavnem obisku z islandskim predsednikom. Slovenija tudi sodeluje pri projektu oblikovanja Inštituta malih držav, ki poteka pod sponzorstvom islandskega predsednika. Tematika je zanimiva, ne le za Slovenijo in Islandijo, pač pa za vse države, ki vstopajo in želijo okrepiti svoj položaj na skupnem evropskem trgu in v Evropski uniji, je še poudaril slovenski predsednik.

Islandski predsednik parlamenta je ob koncu predsedniku dr. Drnovšku dejal, da je Slovenija s svojim bogatim kulturnim izročilom in gospodarsko uspešnostjo nanj naredila velik vtis. Kot zanimivost je omenil, da je ob pogledu na prevod Biblije v slovenski jezik opazil, da je bil izdan istega leta kot prevod Biblije v islandski jezik.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani