arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Organizacije za prehrano in kmetijstvo - FAO (Rim, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predstavniki Gasilske zveze Slovenije pri predsedniku republike

Ljubljana, 05/21/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel na pogovor delegacijo Gasilske zveze Slovenije pod vodstvom predsednika GZS Ernesta Eöryja. Predstavniki GZS so predsedniku dr. Drnovšku predstavili oceno dosedanjega dela in nadaljnje usmeritve prostovoljnega gasilstva v Sloveniji, ki bodo obravnavane na 14. kongresu Gasilske zvez Slovenije, 24. in 25. maja 2003 na Bledu.

Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da zelo ceni njihovo delo. Pozdravil je uspešno ohranjanje tradicije gasilstva na slovenskem, naraščajoče število članstva, še posebej med mladimi, ter razvejano organizacijsko strukturo, ki uspešno zagotavlja operativno pripravljenost. Po mnenju predsednika dr. Drnovška aktivnosti prostovoljnega gasilstva v Slovenji na številnih področjih prispevajo k izgradnji evropsko primerljive stopnje varnosti v Sloveniji, zraščenost prostovoljnega gasilstva s prebivalci in tradicijo slovenskih krajev pa pomembno prispeva k preventivni dejavnosti. Kar se tiče zagotavljanja potrebnih finančnih virov za nakup ustrezne gasilske opreme, je dr. Drnovšek podprl v lanskem letu sprejeto kompenzacijo davka na dodano vrednost na odhodkovni strani državnega proračuna in izrazil pričakovanje, da bo takšna zakonska rešitev uporabljena tudi pri pripravi prihodnjih proračunov.

Predsednik republike jim je ob zaključku pogovora slovenskim gasilcem zaželel uspešno nadaljevanje njihovega dela in izvedbo bližajočega se kongresa.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani