arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na sejemski prireditvi 'Narava in zdravje' (Ljubljana, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Minister za zunanje zadeve Romunije pri predsedniku Republike Slovenije

Brdo pri Kranju, 06/10/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Romunije gospoda Mircee Geoanae, ki se na vabilo slovenskega zunanjega ministra mudi v Sloveniji.

Romunski minister je predsedniku dr. Drnovšku prenesel željo romunske strani za izvedbo obiska romunskega predsednika naslednje leto, kar je naš predsednik z veseljem pozdravil. Sogovornika sta v nadaljevanju poudarila prijateljske odnose med državama, ki prispevajo k poglabljanju tudi gospodarskega sodelovanja med obema državama. Državi pa dobro sodelujeta tudi na drugih področjih, še zlasti v preprečevanju ilegalnih migracij.

Klikni za povečavo Romunija in Slovenija sta bili letos povabljeni v Nato in v luči prihodnjega sodelovanja znotraj omenjene zveze, bo sodelovanje na obrambnem področju še bolj poglobljeno. Glede romunskega približevanja Evropski uniji, pa je romunski zunanji minister predsedniku predstavil časovnico predvidene romunske vključitve v EU.

Sogovornika sta izmenjala poglede tudi glede nekaterih najbolj žgočih mednarodnih vprašanj. G. Geoanae se je pri tem zavzel za aktiven pristop mednarodne skupnosti in še zlasti sosednjih držav za stabilizacijo območja na Balkanu.

Romunski minister je ob koncu izrazil interes njegove države po nadaljevanju sodelovanja in pri tem opozoril na visok ugled, ki ga predsednik dr. Drnovšek uživa tudi v Romuniji, še zlasti zaradi uspešno izvedenega tranzicijskega prehoda Slovenije v učinkovito pravno in socialno državo z uspešnim tržnim gospodarstvom.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani