arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Delovni obisk predsednika republike v Španiji

Santiago de Compostela, Španija, 03/10/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes v Santiagu de Compostela v okviru delovnega obiska v Španiji srečal s predsednikom avtonomne skupnosti Galicija Emiliom Pérezom Touriñom.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru izpostavil odlične odnose, ki povezujejo Slovenijo s Španijo in njenimi avtonomnimi skupnostmi, vključno z Galicijo. Poleg tradicionalno dobrih političnih odnosov - kralj Juan Carlos bo predsednika dr. Drnovška oktobra v Madridu gostil na državniškem obisku - je v izjemni rasti tudi gospodarsko sodelovanje. Skupni obseg menjave že presega 730 milijonov evrov, izvoz slovenskih podjetij v Španijo pa se je v treh letih podvojil in je v letu 2005 znašal kar 247 milijonov evrov.

Klikni za povečavoPredsednik avtonomne skupnosti Pérez Touriño je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo z razvojem gospodarskega sodelovanja - največja slovenska investicija v Španiji, gre za slovenjegraški Prevent, je prav v Vigu v Galiciji - ter podčrtal tudi pomen slovenskih romarjev, ki vsako leto romajo v Santiago de Compostela na grob sv. Jakoba.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani